LH Camera logo

Referencer - Tidligere projekter

På denne side kan du se referencer fra vores tidligere projekter, hvor vi har anvendt undervandskameraer til specialopgaver og udviklet særlige systemer og udstyr til formålet. 

Vores kompetencer spænder bredt og vores egne kvalitetskrav er højt sat. Vores mål er at udvikle den mest optimale løsning hver gang, uden mangler eller lappeløsninger i detaljen. Hos LH Camera brænder vi for de anderledes og meget specifikke opgaver til små eller store projekter. Vi er utroligt detaljeorienterede og trækker på vores brede og dybdegående viden både om undervandskameraer, servere, optageudstyr, undervandstilbehør samt viden om behov inden for de forskellige maritime industrier.

Er du i tvivl om hvilket udstyr der ville passe bedst til jeres projekt eller hvordan vi eventuelt kan udvikle den mest optimale løsning? Du er altid velkommen til at kontakte os71 99 71 80 eller  info@lh-camera.dk for mere info.

Livestreaming fra bunden af Lillebælt

LH Camera har leveret en videoserver-løsning med undervandsvideokamera og LED-undervandslamper til lytteposten, som er et gammelt styrehus fra en fiskekutter, der er opstillet på Middelfart Gl. Havn. Lytteposten er et projekt, der er udarbejdet af Aarhus Universitet og Naturpark Lillebælt for at sætte fokus på marsvinene i Lillebælt.

Løsningen består af et internetbaseret videoserversystem, der efter behov kan tænde og slukke for to undervandslamper og løbende optager video fra to undervandsvideokameraer, som er monteret på en stålkonstruktion på bunden af Lillebælt. Udover at lytteposten er et fornøjeligt indslag for både lokale og turister, giver systemet Aarhus Universitetet en unik mulighed for at live streame undervandsvideo på deres hjemmeside, hvor alle interesserede nu kan følge dyrelivet på bunden af Lillebælt.

Nekton Mission Seychelles

LH-Camera har leveret to Video Multiplexer til Nekton Mission 2019 på Seychellerne, der skulle levere stereoskopiske videooptagelser til forskningsbrug.

Henvendelsen kom fra University of Oxford, om det var muligt at producere to optage enheder til stereoskopiske optagelser ned til 500 meters dybde ved Seychellerne. Vi fik opgaven og konstruerede en video multiplexer med 4 HD-kamera tilslutninger der giver mulighed for at optage HD-video med samtidig live feed til overfladen. Enhederne blev monteret på ROV, der skulle dokumentere dyrelivet i dybden.

LH-Camera: COLLABORATING PARTNER

Nekton logo

I 2017 får LH-Camera til opgave at producere et videosystem til opsætning af vindmøller på åbent hav.

Vi bliver kontaktet af GeoSea, der er en multinational virksomhed med speciale i offshore-byggeprojekter, og der arrangeres et møde på deres kontor i Bremen. Opgaven handler om, at GeoSea under opsætning af havvindmøller gerne vil undgå de farlige situationer, der opstår, når medarbejderne er nødt til at færdes under og i nærheden af store elementer, der hejses ned fra kraner. GeoSea har fundet en løsning, men mangler nu specialister, som kan udvikle videosystemet for dem.

LH-Camera producerer et mobilt videosystem, hvor 10 HD-kameraer ved hjælp af kraftige magneter monteres inde i vindmølleelementerne, når de skal hejses fra båden til den endelige placering på havbunden.

Billederne sendes trådløst til en mobil container, der fungerer som kontrolrum, på skibets dæk. Her kan operatøren nu se 10 live videobilleder inde fra vindmølleelementerne. Billederne fokuserer på værktøjet og på flangen, som elementerne samles over, så operatøren kan dirigere kranen til en fuldstændig præcis placering, uden montørerne behøver bevæge sig tæt på elementerne. På den måde minimeres faren for, at montørerne kommer til skade.

Live Undervandsvideokamera på vraget MS Ærøsund færgen

LH-Camera får en henvendelse fra projektleder Lars Seidelin og Associate Professor Magnus Walberg fra Syddansk Universitet (SDU) om muligheden for at udvikle et videosystem, der kan livestreame undervandsvideo fra en sænket færge og sende billederne ind på land. Der indledes et samarbejde mellem SDU og LH-Camera, hvor vi i første omgang får klarlagt behov og ønsker for visning af livevideo fra et kamera, der er placeret under havets overflade.

Ønsket fra SDU’s side er at montere et antal undervandskameraer og undervandslamper på færgen M/F Ærøsund, der den 5. oktober 2014 blev lagt til hvile under havets overflade for at fungere som et kunstigt rev og udflugtsmål for dykkere i Det Sydfynske Øhav.

SDU konstruerer en selvforsynende flåde med batterier, der oplades via fastmonterede solceller og en vindmølle. Flåden ankres op over den sænkede færge.

Opgaven for LH-Camera var derefter at levere et hårdført videosystem, der kunne monteres i et barskt og aggressivt miljø på en opankret flåde, hvorfra den trådløst skulle sende live video fra undervandskameraer over lang afstand ind på land. Derudover var der ønske om at kunne tænde og slukke et antal undervandslamper, når der var behov for det.

LH-Camera udvikler et videosystem, og resultatet er i dag, at der under vandet er fastmonteret to undervandsvideokameraer med videolamper på M/F Ærøsund. De stationære kameraer og lamper er kabelført til et fast forankret transmissionssystem på flåden, der livestreamer over vandet. Optagelserne kan ses på SDU’s websted

Galathea 3 Ekspeditionen

Peter Roepstorff – professor i proteinkemi ved Syddansk Universitet – og hans forskningsteam havde lånt undervandsvideo-udstyr af LH Camera til forskningsprojektet “Fluorescerende proteiner” i forbindelse med Galathea 3 ekspeditionen.

Forskningsprojektet gik ud på at finde nye, fluorescerende proteiner i havet. Videokameraet blev udstyret med et filter, som bevirkede, at når dyr og planter blev belyst med ultraviolet lys, kunne man se, om det var fluorescerende. Det viste sig, at til netop denne opgave var videokameraet med dets fine lysfølsomhed særdeles anvendeligt.

Peter og hans team optog flere timers undervandsvideo på den mobile harddisk undervejs, hvor de dykkede ved Salomonøerne og ved Jomfruøerne, hvor de fandt en overflod af fluorescerende organismer, som de slet ikke vidste fandtes.

DTU Aqua

LH Camera har leveret undervandsvideokameraer til DTU Aqua, hvor de bl.a. bruges i forbindelse med havbiologiske undersøgelser om torskens adfærd omkring skibsvrag i Nordsøen.

DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser) er et institut på Danmarks Tekniske Universitet.

DTU Aqua arbejder med forskning, rådgivning, uddannelse, innovation og formidling inden for bæredygtig udnyttelse af havets og de ferske.

dtu logo

Wide Open Outdoor Film V/ Niels Vestergaard

LH Camera har solgt undervandsvideokameraer til en af Danmarks dygtigste lystfiskerforfattere og fiskefilmsproducere, nemlig Niels Vestergaard fra Forlaget Salar & Wide Open Outdoor Film. Niels bruger undervandskameraerne til at vise fiskenes adfærd i mange af sine spændende fiskefilm, bl.a. i serien om havørredens hemmeligheder.

Jeg er selv lystfisker og dyrker mange forskellige slags fiskeri – det er min store interesse og passion for lystfiskeri, der skaber både film og bøger.
– Citat: Niels Vestergaard, Forlaget Salar & Wide Open Outdoor Film

Forlaget Salar udgiver bøger, og Wide Open Outdoor Film producerer film om lystfiskeri.

Film og bøger kan købes i sportsforretninger, der handler med fiskegrej, i webshops samt hos alle landets boghandlere.

Udervandsvideokamera leveret til Odense Zoologiske have

LH Camera har leveret undervandsvideokameraer til DTU Aqua, hvor de bl.a. bruges i forbindelse med havbiologiske undersøgelser om torskens adfærd omkring skibsvrag i Nordsøen.

DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser) er et institut på Danmarks Tekniske Universitet.

DTU Aqua arbejder med forskning, rådgivning, uddannelse, innovation og formidling inden for bæredygtig udnyttelse af havets og de ferske.

Nordsø Ocenariet i Hirtshals

Først på året i 2008 havde vi i LH Camera fornøjelsen af at besøge Nordsø Oceanariet i Hirtshals for at demonstrere vores undervandskamera. Nordsø Oceanariet havde undervandskamera i forvejen, men var på udkig efter noget i en bedre kvalitet. Kameraet bliver brugt, når dykkeren fodrer fiskene i Oceanariet. Vi er stolte af, at vi kunne levere et godt kvalitetsundervandskamera til en kunde, der sætter stor pris på kvalitet.

Oceanariet er et imponerende skue med dets 4.500 mio. liter havvand og 2-3000 fisk, heriblandt de to klumpfisk Anton og Andrea.

Ved fodringen i Oceanariet håndfodrer dykkeren fiskene.

Dykkeren er udstyret med et undervandskamera og filmer det, han oplever, så det er muligt for gæsterne at komme helt tæt på.

Undervandskameraer til specialopgaver

Da vi er bevidste om, at udstyret ofte skal anvendes til at måle eller observere data, anvender vi kameraer, der giver det skarpeste billede med minimum latency, når I følger med live. Udstyret er robust og vil kunne klare overraskelser og udfordringer, det kan møde under vandet.

Løsninger med undervandsudstyr

Vores udstyr kan anvendes til en bred vifte af opgaver. Det kan for eksempel være en live streaming af undervandskameraet, for at vide om en entreprenør opgave bliver udført korrekt i realtime.

Vi bruger i høj grad vores undervandsudstyr til at undersøge livet på havbunden, som for eksempel plantevækst og dyreliv. Disse data anvendes til forskning til at opretholde flora, fauna og maritim habitat i vores have. Med vores udstyr udvider vi mulighederne for at komme i dybden med havforskning.

Tilpasset til komplekse behov

Dit forskningsprojekt eller behov som erhvervsdykker eller ingeniør kan være ganske unikt og måske aldrig set før. Det er ingen sag for LH Camera, som er skarpe til at tænke innovativt i hvordan undervandsudstyr og kameraer kan udvikles mest effektivt til den pågældende situation. Her nyder vi at være en del af udviklingen inden for undervandsteknologi, bidrage til forskningen og støtte projekter, der udvikler løsninger til rene og bæredygtige have. Vi elsker at arbejde i tæt samarbejde med ildsjæle, som brænder for deres projekter og som hver dag er med til at udvikle Danmark og Europa fra havbunden, gennem ingeniørprojekter, erhvervsdykning, fiskeopdræt og meget mere.

Rådgivning i udstyr af specialister

Undervandsudstyr kan virke komplekst og behovet kan være utroligt specifikt. For at sikre at I får den bedste løsning til jeres projekt, tilbyder vi kyndig rådgivning af specialister, som har arbejdet med undervandsudstyr og maritime industrier i mange år. Tøv ikke med at kontakte os og få professionel støtte til at udforme jeres projekt. På den måde slipper I for at ende med generelle produkter, som ikke opfylder jeres behov.