I 2017 får LH-Camera til opgave at producere et videosystem til opsætning af vindmøller på åbent hav.

Vi bliver kontaktet af GeoSea, der er en multinational virksomhed med speciale i offshore-byggeprojekter, og der arrangeres et møde på deres kontor i Bremen. Opgaven handler om, at GeoSea under opsætning af havvindmøller gerne vil undgå de farlige situationer, der opstår, når medarbejderne er nødt til at færdes under og i nærheden af store elementer, der hejses ned fra kraner. GeoSea har fundet en løsning, men mangler nu specialister, som kan udvikle videosystemet for dem.

LH-Camera producerer et mobilt videosystem, hvor 10 HD-kameraer ved hjælp af kraftige magneter monteres inde i vindmølleelementerne, når de skal hejses fra båden til den endelige placering på havbunden.

Billederne sendes trådløst til en mobil container, der fungerer som kontrolrum, på skibets dæk. Her kan operatøren nu se 10 live videobilleder inde fra vindmølleelementerne. Billederne fokuserer på værktøjet og på flangen, som elementerne samles over, så operatøren kan dirigere kranen til en fuldstændig præcis placering, uden montørerne behøver bevæge sig tæt på elementerne. På den måde minimeres faren for, at montørerne kommer til skade.

download 2

Live Undervandsvideokamera på vraget MS Ærøsund færgen

LH-Camera får en henvendelse fra projektleder Lars Seidelin og Associate Professor Magnus Walberg fra Syddansk Universitet (SDU) om muligheden for at udvikle et videosystem, der kan livestreame undervandsvideo fra en sænket færge og sende billederne ind på land. Der indledes et samarbejde mellem SDU og LH-Camera, hvor vi i første omgang får klarlagt behov og ønsker for visning af livevideo fra et kamera, der er placeret under havets overflade.

Ønsket fra SDU’s side er at montere et antal undervandskameraer og undervandslamper på færgen M/F Ærøsund, der den 5. oktober 2014 blev lagt til hvile under havets overflade for at fungere som et kunstigt rev og udflugtsmål for dykkere i Det Sydfynske Øhav.

SDU konstruerer en selvforsynende flåde med batterier, der oplades via fastmonterede solceller og en vindmølle. Flåden ankres op over den sænkede færge.

Opgaven for LH-Camera var derefter at levere et hårdført videosystem, der kunne monteres i et barskt og aggressivt miljø på en opankret flåde, hvorfra den trådløst skulle sende live video fra undervandskameraer over lang afstand ind på land. Derudover var der ønske om at kunne tænde og slukke et antal undervandslamper, når der var behov for det.

LH-Camera udvikler et videosystem, og resultatet er i dag, at der under vandet er fastmonteret to undervandsvideokameraer med videolamper på M/F Ærøsund. De stationære kameraer og lamper er kabelført til et fast forankret transmissionssystem på flåden, der livestreamer over vandet. Optagelserne kan ses på SDU’s websted

se live video her

 

Galathea 3 Ekspeditionen

 

Galathea 3-ekspeditionen

Peter Roepstorff – professor i proteinkemi ved Syddansk Universitet – og hans forskningsteam havde lånt undervandsvideo-udstyr af LH Camera til forskningsprojektet “Fluorescerende proteiner” i forbindelse med Galathea 3 ekspeditionen.

Forskningsprojektet gik ud på at finde nye, fluorescerende proteiner i havet. Videokameraet blev udstyret med et filter, som bevirkede, at når dyr og planter blev belyst med ultraviolet lys, kunne man se, om det var fluorescerende. Det viste sig, at til netop denne opgave var videokameraet med dets fine lysfølsomhed særdeles anvendeligt.

Peter og hans team optog flere timers undervandsvideo på den mobile harddisk undervejs, hvor de dykkede ved Salomonøerne og ved Jomfruøerne, hvor de fandt en overflod af fluorescerende organismer, som de slet ikke vidste fandtes.

Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen her.

DTU Aqua

LH Camera har leveret undervandsvideokameraer til DTU Aqua, hvor de bl.a. bruges i forbindelse med havbiologiske undersøgelser om torskens adfærd omkring skibsvrag i Nordsøen.

DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser) er et institut på Danmarks Tekniske Universitet.

DTU Aqua arbejder med forskning, rådgivning, uddannelse, innovation og formidling inden for bæredygtig udnyttelse af havets og de ferske

Wide Open Outdoor Film V/ Niels Vestergaard

LH Camera har solgt undervandsvideokameraer til en af Danmarks dygtigste lystfiskerforfattere og fiskefilmsproducere, nemlig Niels Vestergaard fra Forlaget Salar & Wide Open Outdoor Film. Niels bruger undervandskameraerne til at vise fiskenes adfærd i mange af sine spændende fiskefilm, bl.a. i serien om havørredens hemmeligheder.

Jeg er selv lystfisker og dyrker mange forskellige slags fiskeri – det er min store interesse og passion for lystfiskeri, der skaber både film og bøger.
– Citat: Niels Vestergaard, Forlaget Salar & Wide Open Outdoor Film

Forlaget Salar udgiver bøger, og Wide Open Outdoor Film producerer film om lystfiskeri.

Film og bøger kan købes i sportsforretninger, der handler med fiskegrej, i webshops samt hos alle landets boghandlere.

Udervandsvideokamera leveret til Odense Zoologiske have

I 2008 leverede LH Camera komplet video/lys- og kommunikationsudstyr til Odense Zoos dykkere.

Sættet består af en video/lys- og kommunikationskuffert. Udstyret skal bruges, når Odense Zoo afholder formidlinger mellem dykker og publikum.

Ved søko-akvariet er der blevet monteret to storskærme, så publikum kan se dykkerens videooptagelser fra akvariet. En formidler uden for akvariet kan via et trådløst headset kommunikere med dykkeren, så publikum får en realtidsoplevelse med dykning hos søkøerne og de andre spændende dyr og fisk i akvariet.

Nordsø Ocenariet i Hirtshals

Først på året i 2008 havde vi i LH Camera fornøjelsen af at besøge Nordsø Oceanariet i Hirtshals for at demonstrere vores undervandskamera. Nordsø Oceanariet havde undervandskamera i forvejen, men var på udkig efter noget i en bedre kvalitet. Kameraet bliver brugt, når dykkeren fodrer fiskene i Oceanariet. Vi er stolte af, at vi kunne levere et godt kvalitetsundervandskamera til en kunde, der sætter stor pris på kvalitet.

Oceanariet er et imponerende skue med dets 4.500 mio. liter havvand og 2-3000 fisk, heriblandt de to klumpfisk Anton og Andrea.

Ved fodringen i Oceanariet håndfodrer dykkeren fiskene.

Dykkeren er udstyret med et undervandskamera og filmer det, han oplever, så det er muligt for gæsterne at komme helt tæt på.

Undervandskamera til genoptræning

Et undervandskamera indgår som hjælpemiddel til genoptræning af hunde. John Thile Madsen fra Fyns Hundecenter har, som det eneste træningscenter i landet, specialiseret sig i genoptræning af hunde, der af den ene eller anden årsag har fået fysiske skader som en følge af f.eks. operationer, trafikskader eller hofteledsdysplasi.

De fleste hunde kan svømme, men de færreste svømmer rigtigt i starten. Det betyder, at hunden risikerer at overbelaste såvel bevægeapparatet som kredsløbet. Derfor er det nødvendigt, at der er en instruktør med den fornødne erfaring, som kan gå med hunden i vandet.

LH Camera har fornøjelsen af at have leveret komplet undervandsvideosystem til Fyns Hundecenter. Vi går aktivt ind og laver en løsning til den enkelte kundes behov. John Thile Madsen valgte en løsning, hvor videooperatøren igennem en videobrille får videooptagelserne i storformat.

Med et videokamera monteret på en teleskopstang kan John nu følge hunden rundt i svømmebassinet. Videooptagelserne bliver optaget på en computer.

Forløbet af træningen følges, ved hjælp af undervandskameraet, på en videoskærm, så John kan sikre sig, at hunden træner optimalt uden at overbelaste. Ligeledes kontrolleres pulsen under hele forløbet.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev